Nacht 2012

Programma en uitvoerenden in 2012

De liederencyclus “I Never Saw Another Butterfly” voor sopraan en klarinet van Lori Laitman, gebaseerd op gedichten van kinderen uit het concentratiekamp Terezín (Theresiënstadt)

Korte overdenking door Frits Wester

Trio van Beethoven opus 11 “Gassenhauer” voor klarinet, piano en cello

Ondersteunend aan het thema worden fragmenten vertoond uit Stanley Kubrick’s filmklassieker 2001, A Space Odyssey, met muziek van Johan en Richard Strauss.

Frits-WesterFrits Wester, overdenking

Frits Wester is parlementair verslaggever bij RTL Nieuws en is regelmatig te gast bij Pauw en Witteman als politiek commentator. Wester had al op jonge leeftijd interesse in politiek. Op zeventienjarige leeftijd was hij betrokken bij de oprichting van het CDJA in Alkmaar. Als chauffeur van CDA-fractievoorzitter Bert de Vries kwam hij in aanraking met de landelijke politiek. Hij kreeg een baan bij de fractievoorlichting van het CDA, en werd de persoonlijk voorlichter van Elco Brinkman. In zijn vrije tijd is Frits Wester een fervent zeiler.

 

 

RyanneRyanne Hofman, klarinet

Klarinettiste Ryanne Hofman studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij is actief in de kamermuziek, hedendaagse muziek en als freelance klarinettiste bij diverse orkesten en ensembles in Nederland en daarbuiten. Als soliste was ze afgelopen jaar onder meer te horen in het eerste klarinetconcert van Louis Spohr en het dubbelconcert van Max Bruch voor klarinet, altviool en orkest.

 

 

 

smirnovSergey Smirnov, piano

De Wit-Russische pianist Sergey Smirnov treedt veelvuldig op over de hele wereld, zowel als solist als in duo-recitals en met verschillende kamermuziekensembles. Zijn brede repertoire reikt van de barok tot aan hedendaagse muziek en is winnaar van vele prijzen in talloze internationale concoursen.
Voor meer informatie: www.sergeysmirnov.nl

 

 

 

Joann-Whang-klein

Joann Whang, cello

De Amerikaanse celliste Joann Whang studeerde achtereenvolgens in Amerika, Parijs en Den Haag. Nadat ze zich in Nederland vestigde won ze zowel de eerste prijs als publieksprijs bij de Amsterdamse Cello Biënnale in 2010, wat resulteerde in optredens als soliste met Amsterdam Sinfonietta. Whang was te horen op vele internationale concertpodia en festivals.
Voor meer informatie: www.joannwhang.com

 

 

 

sylviaSylvia O’Brien, sopraan

De in Dublin geboren sopraan Sylvia O’Brien heeft in binnen- en buitenland publiek geïmponeerd met haar optredens in opera, oratoria en kamermuziek. Ze trad op met vooraanstaande dirigenten, orkesten en operagezelschappen in Ierland, Engeland, Finland en Nederland. Sylvia behaalde een Master diploma in hedendaagse zangtechnieken aan het Dundalk Institute of Technology en was te gast bij diverse hedendaagse ensembles met optredens in onder meer Carnegie Hall in New York. Voor meer informatie: www.sylviaobrien.com

 

Patrick-PrangerPatrick Pranger, bariton